Naar de inhoud springen

CC0 1.0 Universeel

CC0 1.0

Juridische tekst

Versie 1.0 • Bekijk de errata voor correctie en de laatste datum van aanpassing.

Over de licentie en Creative Commons

Creative Commons Corporation (“Creative Commons”) is geen advocatenkantoor en biedt geen juridische diensten of advies. De verdeling van publieke licenties van Creative Commons creëert geen advocaat-cliënt- of andere relatie. Creative Commons biedt zijn licenties en gerelateerde informatie zoals ze zijn. Creative Commons biedt geen garantie op zijn licenties, materiaal dat onder de voorwaarden van zijn licenties valt of enige gerelateerde informatie. Creative Commons verwerpt alle aansprakelijkheid in de breedste zin voor schade als gevolg van hun gebruik.

Het gebruik van de Publieke Licenties van Creative Commons

Creative Commons-licenties bieden een standaardset voorwaarden en bepalingen die makers en andere rechthebbenden kunnen gebruiken om originele werken van auteurschap en ander materiaal te delen dat onderhevig is aan auteursrecht en verwante rechten die zijn gespecificeerd in de onderstaande licentie. De volgende overwegingen zijn alleen voor informatieve doeleinden, ze zijn niet uitputtend en maken geen deel uit van onze licenties.


Overwegingen voor licentiegevers

Onze licenties zijn bedoeld voor gebruik door degenen die geautoriseerd zijn om iedereen toestemming te geven om materiaal te gebruiken op manieren die anderszins worden beperkt door auteursrecht en aanverwante rechten. Onze licenties zijn onherroepelijk. Licentiegevers dienen de voorwaarden van de licentie die ze kiezen te lezen en te begrijpen voordat ze deze toepassen. Licentiegevers moeten ook alle benodigde rechten veiligstellen voordat ze onze licenties toepassen, zodat iedereen het materiaal kan hergebruiken zoals verwacht. Licentiegevers dienen materiaal dat niet onder de licentie valt duidelijk te markeren. Dit omvat ander CC-gelicenseerd materiaal of materiaal dat wordt gebruikt onder een uitzondering of beperking op het auteursrecht. Meer overwegingen voor licentiegevers.


Overwegingen voor het publiek

Door een van onze publieke licenties te gebruiken, verleent de licentiegever het publiek toestemming om het gelicenseerde materiaal onder gespecificeerde voorwaarden te gebruiken. Als de toestemming van de licentiegever om welke reden dan ook niet nodig is, bijvoorbeeld omdat een uitzondering of beperking op het auteursrecht van toepassing, dan wordt dat gebruik niet gereguleerd door de licentie. Onze licenties verlenen alleen toestemming onder het auteursrecht en bepaalde andere rechten die een licentiegever kan verlenen. Het gebruik van het gelicenseerde materiaal kan om andere redenen nog steeds worden beperkt, bijvoorbeeld omdat anderen auteursrechten of andere rechten op het materiaal hebben. Een licentiegever kan speciale verzoeken doen, zoals vragen om alle wijzigingen te markeren of te beschrijven. Hoewel dit niet vereist is door onze licenties, wordt u aangemoedigd om deze verzoeken waar redelijk te respecteren. Meer overwegingen voor het publiek.

Over Creative Commons

Creative Commons is geen partij bij haar publieke licenties. Niettegenstaande kan Creative Commons er voor kiezen een van de publieke licenties toe te passen op materiaal dat het zelf publiceert, en in die gevallen zal Creative Commons beschouwd worden als de ‘Licentiegever’. De tekst van de Creative Commons publieke licenties is toegewijd aan het publieke domein onder de Creative Commons CC0 Publieke Domein Afstandsverklaring . Met uitzondering van het beperkte doel om kenbaar te maken dat materiaal onder een Creative Commons Publieke Licentie is vrijgegeven, of anderszins is toegestaan op grond van het beleid van Creative Commons gepubliceerd op creativecommons.org/policies , geeft Creative Commons geen toestemming voor het gebruik van het merk "Creative Commons" of enig ander merk of logo van Creative Commons zonder voorafgaande schriftelijke toestemming inclusief, zonder beperking, in verband met ongeautoriseerde wijzigingen aan een van haar openbare licenties of alle andere regelingen, afspraken of overeenkomsten met betrekking tot het gebruik van gelicenseerde materiaal. Om twijfel te voorkomen, deze paragraaf maakt geen deel uit van de publieke licenties.

Creative Commons kan gecontacteerd worden op creativecommons.org .

Creative Commons is de non-profitorganisatie achter de open licenties en andere juridische tools waarmee makers hun werk kunnen delen. Onze juridische tools zijn gratis te gebruiken.